Αυτό το άρθρο είναι 45 μηνών

ΓΣΕΒΕΕ: Σημαντική η συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

22/09/2020
1' διάβασμα
gsevee-simantiki-i-symvoli-ton-mikromesaion-epicheiriseon-sti-veltiosi-tis-energeiakis-apodosis-208814

Οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ελλάδα εκπροσωπούν μεγάλο ποσοστό των οικονομικών δραστηριοτήτων, με σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται, αλλά χωρίς, ακόμη, ολοκληρωμένη εκτίμηση του σωρευτικού περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ενημερωτικό σημείωμα της της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα καταγράφει και αξιολογεί την περιβαλλοντική διάσταση της μικρομεσαίας επιχείρησης, επισημαίνοντας υφιστάμενα μέτρα πολιτικής – σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο – που στοχεύουν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως προς τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Επιπρόσθετα, ακολουθεί μία σειρά από προτάσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και της ενεργειακής απόδοσης των ΜμΕ.

Οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), για την περίοδο 2021–2030.

Δείτε ΕΔΩ τα ενημερωτικά σημειώματα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος

ΓΡΑΦΕΙ: