ΚΑΣΟΑ «Δαναός»: Ελπίδες για καλή χρονιά στα εσπεριδοειδή

Οδοιπορικό: Η Ύπαιθρος Χώρας στην Αργολίδα

Μία καλή χρονιά, που θα μειώσει τα οικονομικά προβλήματα των παραγωγών που προκάλεσε ο πάγος το 2016, περιμένουν στην ομάδα παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, φροντίζοντας να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να προφυλάξουν την ποιότητα της παραγωγής.

Η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ αριθμεί 1.500 μέλη και, όπως δηλώνει ο πρόεδρός της Γιώργος Ντόκος, «τροφοδοτούμε τα τρία συνεταιριστικά μας εργοστάσια, που είναι ο ΠΗΓΑΣΟΣ ,ο ΑΤΡΕΑΣ και ο ΑΡΓΕΑΣ και μαζί με αυτά και ιδιώτες εμπόρους».

Η περσινή χρονιά άφησε πικρή γεύση, αφού λόγω μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι κλιματολογικές συνθήκες, η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ αναγκάστηκε να βγει εκτός αγορά από τον Μάιο, με μεγάλο ευνοημένο τη Λακωνία, που είδε την τιμή της παραγωγής να εκτοξεύεται. Η περσινή τιμή κυμάνθηκε από 10-30 λεπτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας παραγωγών, και σίγουρα αυτή η χρονιά αναμένεται να δώσει μια άλλη εικόνα.

Φραγμός στην παράνομη διακίνηση εσπεριδοειδών

Αυτή τη χρονιά αναμένεται και πάλι μείωση της παραγωγής λόγω χαλαζόπτωσης τον Ιούνιο, αλλά όλοι αισιοδοξούν ότι τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας θα ακολουθήσουν την ανοδική πορεία που είχαν και τα Βαλέντσια το καλοκαίρι. Πέρα, όμως, από την τιμή, ο Γιώργος Ντόκος δηλώνει ότι «πρέπει να κρατήσουμε ζωντανές τις αγορές μας στο εξωτερικό, που έχουμε κερδίσει με κόπο. Εκείνο που πρέπει να γίνει, προκείμενου να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι να σταματήσει η παράνομη διακίνηση εσπεριδοειδών, που την προηγούμενη χρονιά είχε προβληματίσει και κινητοποιήσει τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες». Στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ περιμένουν ότι η φετινή παραγωγή θα φτάσει τους 70.000 τόνους.

Παράλληλα, περιμένουν με αγωνία να δουν τη φετινή πορεία του βερίκοκου, αφού η περασμένη ήταν δραματική και έπεσε σε μηδενικά επίπεδα από τους Συνεταιρισμούς Αεροδρομίου και ΑΤΡΕΑ.