Έξαρση του δάκου στην ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Έξαρση του δάκου στην ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν και το 2016 στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση του πληθυσμού σε όλη την περιοχή που καλλιεργούνται ελιές τις τελευταίες μέρες, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς να πραγματοποιήσουν καθολικό ψεκασμό με κατάλληλα εντομοκτόνα, με πολύ μεγάλη προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της Υπηρεσίας στα τηλ: 25513-57123 και 25513-57140.

Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται σε όλη την ελαιοκομική περίοδο, κυρίως δε μέχρι την ελαιοσυλλογή, να επισκέπτονται τα κτήματα τους και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας για να υπάρχει συντονισμός και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.

Νεότερα δεδομένα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.