Έχει αγωνίες ο αγροτοεκδότης

Γιατί ο γνωστός αγροτοεκδότης έχει σταματήσει τη βεντάλια των χαρακτηρισμών «καλοδιαβασμένος» ,«πάντα ψαγμένος», «στον κάμπο με προσόντα», «θα κάνει ρούμπο», «μιλάει με τον πρωθυπουργό με τα μάτια», και πολλά άλλα για τον Μάκη Βορίδη;

Γιατί στο φύλλο της 1ης Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, τον χαρακτήρισε ως «μπαρουτοκαπνισμένο υπουργό στην πολιτική και με πείρα στο λεγόμενο πεζοδρόμιο», ενώ στο φύλλο της 21ης Σεπτεμβρίου ότι έχει «ασυγκράτητη επικοινωνία και καμία ουσιαστική πράξη που να προδίδει ρεαλιστική προσέγγιση των θεμάτων προς όφελος των αγροτών;». Ρώτησα, λοιπόν, κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, «τι ζητάει και δεν του το δίνουν;». Μου χαμογέλασε με νόημα.

Ακολούθα το χρήμα, λέει η πιάτσα

Την περίοδο αυτή λοιπόν, μαθαίνω ότι έχει δύο αγωνίες. Η πρώτη σχετίζεται με τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από την ένταξη επένδυσής «του» στο ΠΑΑ. Μάλιστα από τη 19η Σεπτεμβρίου, που και η ΠΟΓΕΔΥ έγραψε σε ανακοίνωσή της ότι «η Ομοσπονδία θα παρακολουθήσει και την ομαλή υλοποίηση του σχεδίου που έχει ενταχθεί στο Μέτρο 4.2.1 στις 28/06/2019 (λίγες μέρες πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές), ύψους 4.417.955 ευρώ του οποίου δικαιούχος είναι συγκεκριμένος εκδότης έντυπου και ηλεκτρονικού μέσου που ασχολείται με θέματα του πρωτογενούς τομέα και του ΥΠΑΑΤ», από την ημέρα εκείνη λοιπόν, άρχισαν τα όργανα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, Νίκος Κακαβάς, και η διοίκησή της συνολικά, «άκουσαν» όσα δεν έχουν ακούσει σε όλη τους τη ζωή, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν αρκετές «έγκυρες» αποκαλύψεις και αναλύσεις.

Η δεύτερη αγωνία σχετίζεται με τις άδειες φύτευσης αμπελιών που έχει λάβει. Άδειες που έχουν «σκοτεινά σημεία», όπως μαθαίνουμε, τόσο στις διαδικασίες με τις οποίες δόθηκαν, όσο και με τις φυτεύσεις αυτές καθαυτές.

Η αγωνία, λοιπόν, είναι πώς θα πέσει το λιγότερο δυνατό φως ή πώς θα… πέσει η υπόθεση στα όσο πιο μαλακά γίνεται.

Το αφήγημα πλέον μπάζει

Εκείνο, όμως, που ανησυχεί περισσότερο, είναι άλλο. Όπως μου λένε, η δυσκολία να πουλήσει πλέον το γνωστό αφήγημα με το οποίο πορεύτηκε χρόνια είναι τέτοια, που οδηγεί ακόμη και σε λάθη πανικού.

Οι εποχές που με ευκολία κατασκεύαζε ή στοχοποιούσε επωνύμους, ώστε να δείξει ότι τα βάζει με τα «μεγάλα συμφέροντα» και τα βγάζει «όλα στη φόρα», αυξάνοντας βέβαια και την αμοιβή της σιωπής του, περνάει ανεπιστρεπτί. Μόνο κάποιοι αδαείς ή κάποιοι ανασφαλείς πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα έχουν απομείνει.