Παλεύει σε πολλά μέτωπα ο αγροτοεκδότης

Όταν ο αγροτοεκδότης δίνει τη μάχη της έγκυρης ενημέρωσης και της αξιοπιστίας σε τόσα μέτωπα, λογικό είναι, μη γελάτε, θα πει και κάτι παραπάνω!

Έγραψε στις 24 Απριλίου η «ΥΧ», για παράδειγμα, το θέμα «Εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έως 5.000 ευρώ σε αγρότες στο έκτακτο κορωνοσχέδιο της ΕΕ – Όλες οι λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της DG AGRI που έχει στη διάθεσή της η ΥΧ», κάτι δεν έπρεπε να πει και αυτός (και πολλοί άλλοι, βέβαια);

Και το είπε την επομένη: «Μούφα πεντοχίλιαρα ο Βοϊτσεχόφσκι» έγραψε στο εξώφυλλο, καθώς «απερρίφθη και ως σκέψη από το Κολέγιο των Επιτρόπων»!

Βέβαια, έπρεπε να δείξει ότι κάτι αποκλειστικό έχει και ο ίδιος. Και στο ίδιο εξώφυλλο έγραψε το εξής αμίμητο: «Προκαταβολή τσεκ 70% μέχρι τον Μάιο»! Δηλαδή, ενημέρωνε στις 25 Απριλίου τους αναγνώστες του ότι μέχρι τον Μάιο, δηλαδή σε πέντε ημέρες, κάποιος θα πλήρωνε σε περισσότερους από 650.000 Έλληνες αγρότες μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια, η αξιοπιστία άρχιζε να μπατάρει επικίνδυνα και έπρεπε να αρχίσει η αντεπίθεση, προβλέψιμη όμως, καθώς:

✱ Εξήγγειλε για τέταρτη φορά φέτος ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα νέων αγροτών.

✱ Ένα πρόγραμμα εγγυήσεων των δανείων, που μπορούν να κάνουν αίτηση και αγρότες, το παρουσίασε ως «Με επιπλέον κονδύλι ύψους 250 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Ταμεία πράξη η ειδική ενίσχυση αγροτών με 100.000 ευρώ».

Όμως, στο επόμενο φύλλο, κάτι έπρεπε να πει και για το «πεντοχίλιαρο». Είχε προηγηθεί, βέβαια, η ανάρτηση «Σαφής η υπόθεση ειδικής ενίσχυσης πληττόμενων έως 5.000 ευρώ», όπου μιλούσε για «άνθρακες ο θησαυρός», αλλά το αναγνωστικό κοινό ανυπομονούσε. Και το βρήκε: «Απλήρωτα 7ετίας 400 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες» κρύβονται κάτω από το χαλί, μας ενημέρωσε!

Ακολούθησε, βέβαια, η ανάλυση μέσα στην εβδομάδα, με τίτλο «Χωρίς συνεκτικό κρίκο οι ειδικές ενισχύσεις Βορίδη για τους αγρότες», όταν ξαφνικά είδε ξέφωτο: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μονάδα του Μαραθώνα τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι «Δια χειρός Μητσοτάκη η ψηφιακή επανάσταση στο χώρο της γεωργίας, στη βάση gov.gr όλα τα δεδομένα του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Κάτι σας θυμίζει, βέβαια, αυτό: Ήταν τότε, τον περασμένο Ιούλιο, που ο αγροτοεκδότης είχε πρόσβαση στο μπλοκάκι του Κυριάκου, όπως μας ενημέρωνε, για το ποιος θα γίνει υπουργός στο ΥΠΑΑΤ. Η συνέχεια προσεχώς!

Ησίοδος