Καλώς τον πελάτη, τον αγροτοεκδότη, που ξέρει και από Κολέγιο!

Στις 21 Απριλίου μας ενημέρωσε ότι «Προκαταβολή το Μάιο, μάλιστα άνω του 70% της ενιαίας ενίσχυσης αιτούνται με επιστολή οι υπουργοί της ΕΕ». Μάλιστα για να είναι πιο έγκυρος επισύναψε τη δήλωση των υπουργών στην οποία βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ούτε ο Μάιος, ούτε το άνω του 70%. (Βέβαια το γεγονός ότι η δήλωση των υπουργών είχε δημοσιοποιηθεί πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 16 Απριλίου, είναι μικρολεπτομέρεια)!

Στις 23 Απριλίου μας ενημέρωσε για την «αυξημένη προκαταβολή ακόμα και στο 85% της δημόσιας δαπάνης» για τα προγράμματα του ΠΑΑ. Άλλη μία καυτή είδηση, καθώς είχε ανακοινωθεί από την Κομισιόν στις 2 Απριλίου, δηλαδή 21 ημέρες νωρίτερα!

Σήμερα, 24 Απριλίου, μας ενημέρωσε ότι «Απερρίφθη και ως σκέψη στο Κολέγιο των Επιτρόπων η εφάπαξ ενίσχυση ως 5.000 ευρώ για πληγέντες αγρότες», δηλαδή αυτό που έχει ως πρώτο θέμα η σημερινή «ΥΧ»! Και εδώ πλέον είναι αυτό που λέμε, πάει γυρεύοντας.

Διότι πώς είναι δυνατό να απορρίπτεται ως σκέψη μία πρόταση από εκείνους που την έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως; Να προηγείται δηλαδή ένα προτεινόμενο μέτρο από την ίδια την σκέψη, πρώτη φορά το ακούμε. Μάλλον πρόκειται για ένα νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο μας έχει συνηθίσει η καφετζού της δημοσιογραφίας.

Και για ένα επιπλέον λόγο: Το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων, καθώς βρίσκεται ακόμα σε ανώτατο διυπηρεσιακό επίπεδο, ώστε να επιλυθούν νομικές και τεχνικές πτυχές του ζητήματος. 

Και μας ενημερώνει για να δείξει ότι κάτι ξέρει και αυτός για το θέμα, πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης έχει στα χέρια του επιστολή του επιτρόπου! Ξέρετε, αυτή την γνωστή επιστολή που απέστειλε πριν κάνα δύο εβδομάδες ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας προς όλους τους υπουργούς της ΕΕ. Μικρή, θα μου πείτε, η λεπτομέρεια μπροστά στα υπόλοιπα.

Η μεγάλη του επιτυχία φαίνεται βέβαια στο τέλος όταν….ο ίδιος επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «ΥΧ».  

Αντιλήψεις τύπου «Βορίδη δώστα όλα» έχουν ταυτιστεί με τον ίδιο τον αγροτοεκδότη. Διότι για κακή του τύχη, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

H ανοχή έχει και τα όριά της, ειδικά όταν εμπαίζεται το αναγνωστικό κοινό, εν προκειμένω οι αγρότες.

Καλό Σαββατοκύριακο. 

Ησίοδος