Ευρωεκλογές – Ρίζος Μαρούδας: Ψήφος στο ΚΚΕ, δύναμη στην πάλη του λαού, αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ των μονοπωλίων

Οι αγρότες πληρώνουν πολύ ακριβά την ΚΑΠ, η πρόσφατη αναθεώρηση της οποίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης

Η «ΥΧ» απευθύνει τον λόγο στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ζητώντας τους να τοποθετηθούν σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος της υπαίθρου από τις παρατάξεις τους ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτή την εβδομάδα, σειρά έχει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος τοποθετείται πάνω σε φλέγοντα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον αγρότη και την ευρύτερη κοινωνία.

του Ρίζου Μαρούδα,
υποψήφιου
ευρωβουλευτή του ΚΚΕ,
μέλους της ΚΕ
του ΚΚΕ, αγρότη, επικεφαλής
της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και
προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των βιοπαλαιστών αγροτών μεγαλώνει. Εκφράζεται στις μεγάλες πολύμορφες αγροτικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, κόντρα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (KAΠ), για μείωση του κόστους παραγωγής, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε αγροτικό κεφάλαιο και παραγωγή, για εισόδημα που να επιτρέπει την επιβίωση του αγροτοπαραγωγού.

Συναντιέται με την οργή όλου του λαού στις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τους αγώνες των φοιτητών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, στις διαδηλώσεις για την καταδίκη του εγκλήματος των Τεμπών, την έκφραση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μέσα σε αυτή την πάλη. Τα μέλη και τα στελέχη του δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την οργάνωσή της. Για αυτό, το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον λαό. Τη δύναμη που πήρε στις πρόσφατες εκλογές την καταθέτει εκεί που δεσμεύτηκε: Στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, στην πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ!

Στις ευρωεκλογές, στις 9 Ιούνη, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ελπίδα και αποκούμπι των λαϊκών δυνάμεων.

Η ΕΕ είναι μια διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, αντίπαλος των λαών, που δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους. Την πολιτική της συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το αν στο τιμόνι βρίσκεται η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ ή μαζί τους μικρότερα κόμματα ως κυβερνητικοί εταίροι.

Απέναντι στα «χρυσά κουτάλια» που προπαγάνδιζαν τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που, με ευθύνη, προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, της ΚΑΠ και των άλλων πολιτικών της

Νέα ΚΑΠ

Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και την πρόσφατη αναθεώρησή της, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους αγρότες σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ, ψήφισαν με τους ευρωβουλευτές τους το 2020 και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που πουλάει δήθεν αντισυστημισμό, χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι πληρώνουν πολύ ακριβά την ΚΑΠ και τις άλλες πολιτικές της ΕΕ:

✱ Με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους για να αβγατίζουν τα κέρδη τους τα καρτέλ της εμπορίας και της μεταποίησης που πολλαπλασιάζουν τα μονοπωλιακά υπερκέρδη τους, καθορίζοντας υψηλές τιμές στην κατανάλωση. Οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι η άλλη όψη του νομίσματος των τιμών, ακόμα και κάτω του κόστους, που σου επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι.

✱ Με τις νέες συμφωνίες για αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως από την Ουκρανία, την οποία επιπλέον η ΕΕ στηρίζει με 78 δισ. ευρώ.

✱ Με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής που τροφοδοτεί την κερδοφορία των ενεργειακών κολοσσών, των βιομηχάνων, των τραπεζών.

✱ Με την παντελή έλλειψη μέτρων και σχεδιασμού προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, της αγροτικής παραγωγής. Η ΕΕ υπολογίζει ως «κόστος» αυτά τα μέτρα, γιατί υπολογίζει ως «όφελος» την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό αποδεικνύεται από τα τραγικά αποτελέσματα της πλημμύρας στη Θεσσαλία, τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τους σεισμούς σε πολλές περιοχές της χώρας.

✱ Με την υποχρηµατοδότηση, την εμπορευματοποίηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Για αυτό οι αγρότες βγήκαν στον δρόμο του αγώνα με τα τρακτέρ τους στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως στην Ισπανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία κ.ά.

Ευρωεκλογές

Στις ευρωεκλογές, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα συμφέροντα του βιοπαλαιστή αγρότη, του κατοίκου της υπαίθρου.

Γιατί, απέναντι στα «χρυσά κουτάλια» που προπαγάνδιζαν τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που με ευθύνη προειδοποίησε έγκαιρα τον λαό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, της ΚΑΠ και των άλλων πολιτικών της.

Γιατί η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αποκαλύπτει, ενημερώνει, προειδοποιεί έγκαιρα και προετοιμάζει τον λαό για κάθε επίθεση που οργανώνουν σε βάρος του, τον προφυλάσσει από τον αιφνιδιασμό, του δίνει τη δυνατότητα να αντισταθεί, να διεκδικήσει και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Γιατί η αποφασιστική ενίσχυσή του θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις των αγροτών, στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του: Για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, έργα υποδομής και πρόληψης των φυσικών καταστροφών, για σχολεία, κέντρα υγείας, δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην ύπαιθρο.

Γιατί θα ηττηθούν όλα εκείνα τα κόμματα που επί δεκαετίες κοροϊδεύουν τους αγρότες για την ΚΑΠ και καλλιεργούν τη λογική ότι η ΕΕ, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η ακρίβεια αποτελούν μονόδρομο.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, πραγματική διέξοδος από το βάσανο της επιβίωσης, το άγχος της καθημερινής αναμέτρησης με τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές, τον βραχνά του εισοδήματος που μικραίνει και του κόστους παραγωγής που μεγαλώνει.

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, αποφασίζοντας να απαλλαγεί από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του, όπως είναι η ΕΕ. Να ξεφορτωθεί όλους αυτούς που κάθονται στον σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας.