Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών: «Πράσινα» ψηφιακά σεμινάρια για σχολεία της Ευρώπης

Μηνιαία σειρά Ψηφιακών Σχολικών Σεμιναρίων για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα αγγλικά και τα ιταλικά διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών (JRC) στο πλαίσιο του προγράμματός του για τη νεολαία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Τα σεμινάρια ονομάζονται «Η επιστήμη είναι παντού» και θίγουν περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως τα τρόφιμα, η υγεία, η βιοποικιλότητα, η ενέργεια, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα μεγάλα δεδομένα. Το επόμενο από αυτά τα σεμινάρια στα αγγλικά έχει τίτλο «Ας μιλήσουμε για τη βιοποικιλότητα» και σε αυτό θα παρουσιαστεί η μέχρι τώρα πορεία και δουλειά των επιστημόνων για την υποστήριξη των πολιτικών και των στρατηγικών της ΕΕ που στοχεύουν στην αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων.

Πιο αναλυτικά, θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικά με τον ρόλο της βιοποικιλότητας του εδάφους στην παραγωγή τροφίμων, στη διήθηση του νερού και στον κύκλο των θρεπτικών ουσιών.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, ενώ οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 21 Μαρτίου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του JRC.