Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC): Παρουσίαση καινοτόμων λύσεων σε πεδία αγροτεχνολογίας και τεχνολογίας τροφίμων

Άρωμα αγροδιατροφής θα έχει η επερχόμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC) για προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, η οποία θα λάβει χώρα στις 15 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα απευθύνει κάλεσμα σε νεοφυείς επιχειρήσεις που πρωτοπορούν σε πεδία αγροτεχνολογίας, τροφίμων και ποτών.

Όσοι υποψήφιοι επιλεχθούν από το EIC θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά τους σχέδια κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής κορυφαίων Ευρωπαίων επενδυτών.

Θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να λάβουν σημαντική ανταπόκριση, κατευθυντήριες γραμμές και ερεθίσματα, ώστε να εξελιχθούν, να διερευνήσουν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, συζητώντας με τους επενδυτές για τις καινοτόμες λύσεις τους.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για επιλεγμένους δικαιούχους του EIC, ώστε να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους ενώπιον μελών κριτικής επιτροπής από κορυφαίους Ευρωπαίους επενδυτές στον τομέα της αγροτεχνολογίας», αναφέρει η προσκλητήρια ανακοίνωση του EIC.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι χρηματοδοτούμενες από το EIC εταιρείες που αναζητούν εναρκτήρια χρηματοδότηση Σειράς Α και εργάζονται στο φάσμα της αγροτεχνολογίας και της τεχνολογίας τροφίμων. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 6 Ιανουαρίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας υπάγεται στο πρόγραμμα «Horizon Europe» και δημιουργήθηκε για να στηρίξει την καινοτομία στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας στην ΕΕ από τα πρώτα στάδια της έρευνας έως τη διείσδυση στην αγορά και την επέκτασή της.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, το πρόγραμμα εργασίας του EIC θα δημιουργήσει ευκαιρίες χρηματοδότησης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ το 2023, για επιστήμονες και φορείς καινοτομίας, με σκοπό την επέκταση πρωτοποριακών τεχνολογιών σε τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, και τη δημιουργία νέων αγορών.