Ευρυτανία: Αναβαθμίζεται το «Πάντα βρέχει»

Το «Πάντα βρέχει» αποτελεί μια περιοχή με σημαντική περιβαλλοντική, αισθητική, ιστορική και οικονομική σημασία, που, μέσα από τις παρεμβάσεις, βρίσκει τον δικό της δρόμο. Με πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φανή Σπανού, για την αναβάθμιση των υποδομών εναλλακτικού τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας, η περιφέρεια προχώρησε στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του φαραγγιού του «Πάντα βρέχει».

Το έργο αυτό προβλέπει την επισκευή της κρεμαστής γέφυρας και ανακατασκευής των μονοπατιών, για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν κιόσκια, με θέα στον δρόμο του οικισμού της Στουρνάρας. Μεταξύ των άλλων πρόσθετων έργων προβλέπονται περιφράξεις, σημάνσεις, τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης και άλλα έργα που μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη διαμονή των επισκεπτών.

Το έργο είναι εξασφαλισμένο από πιστώσεις του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες.

Ο κ. Σπανός, αναφερόμενος σε αυτήν τη δράση, είπε ότι «η αναγκαιότητα της επισκευής της κρεμαστής γέφυρας και οι άλλες παρεμβάσεις γίνονται με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής. Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν σημαντικά στην προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της περιοχής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιού, ο οποίος είπε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών και του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. «Με τη δράση αυτήν επιτυγχάνουμε δύο βασικούς στόχους, αφενός να διατηρούμε την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου να δημιουργηθούν υποδομές, ώστε να παρέχονται οι στοιχειώδεις ανέσεις στους επισκέπτες».