Φάρμα εντόμων στη Γαλλία για ζωοτροφές αλλά και λιπάσματα

Φάρμα εντόμων στη Γαλλία για ζωοτροφές αλλά και ως λίπασμα φυτών

Το 2011 δημιουργήθηκε η Ÿnsect, μια γαλλική εταιρεία που αναδείχτηκε σε ηγέτη στην αναπαραγωγή εντόμων και τη μετατροπή τους σε ένα εξαιρετικό συστατικό για τη διατροφή των ζώων αλλά και ως λίπασμα φυτών.

Δοχεία με αλεύρι εντόμου, έλαιο εντόμου και λίπασμα φτιαγμένο από έντομα στο αγρόκτημα εντόμων Ynsect.
 

Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που έχουν συγκεντρωθεί από τη δημιουργία του, η Ÿnsect απασχολεί 130 άτομα και λειτουργεί ένα πιλοτικό καθετοποιημένο αγρόκτημα στη Γαλλία από το 2016, όπου έχει αναπτύξει υψηλή τεχνολογία. 

Τα δοχεία για σκουλήκια φαγητού κατά τη διαδικασία σίτισης στο αγρόκτημα εντόμων Ynsect.
 

Με βάση την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, η Ÿnsect κατασκευάζει μια δεύτερη μονάδα στο Poulainville, Ÿnfarm, η οποία θα είναι, με στόχο παραγωγής περισσότερους από 100.000 τόνους ετησίως, τη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα εντόμων στον κόσμο. 

Ο Antoine Hubert, δείχνει ένα δοχείο ενήλικων σκαθαριών που ταΐζονται με σκουλήκια, τα οποία χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, στο εργαστήριο του αγροκτήματος Ynsect.

Η Ÿnsect επιδιώκει να φέρει μία επανάστση στη διατροφική αλυσίδα καθώς η αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών μεταξύ 2007 και 2030 αναμένεται να φτάσει το 52%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ynsect, Antoine Hubert, παρουσιάζει γεύματα από σκουλήκια στο εργαστήριο του αγροκτήματος εντόμων Ynsect. H εταιρεία είναι πλέον μέρος του Next 40, μιας πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση για πολλά υποσχόμενες εταιρείες και αποτελεί παράδειγμα start up εταιρείας.
 
Πηγή: naftemporikigr