Σε ΦΕΚ η απόφαση για προκαταβολή επιστροφής ΕΦΚ καυσίμων για αλιείς 6 απομακρυσμένων νησιών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την προκαταβολή της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) καυσίμων, προς τους δικαιούχους αλιείς των 6 μικρών & απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας υπογεγραμμένη από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η εν λόγω απόφαση αφορά το νησί του ‘Αγιου Ευστράτιου, της Κάσου, του Καστελόριζου (Μεγίστη), τους Λειψούς, τους Φούρνους και τη Σαμοθράκη. Το ίδιο θέμα είχε τεθεί πριν από μερικές ημέρες στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή από αλιείς της Σαμοθράκης με την ίδια να δεσμεύεται σε άμεση συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, για την επίλυσή του.

Δικαιούχοι, σύμφωνα με το ΦΕΚ ορίζονται και νομικά πρόσωπα, καθώς και για οποιαδήποτε νομική οντότητα με αντικείμενο την επαγγελματική αλιεία υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι μέτοχοι ή εταίροι είναι κάτοικοι των ανωτέρω νησιών.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος των τελωνείων ICISnet, στο υποσύστημα «ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ» από το μενού «Επιστροφές Ε.Φ.Κ. – Υποβολή Αίτησης Επιστροφής Ε.Φ.Κ.».

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ