Στις Φέρες Έβρου η πρώτη εσπερίδα της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη

Οι Φέρες Έβρου ανοίγουν σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τη Βιώσιμη και Ποιοτική Καλλιέργεια Βαμβακιού.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 18.00  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερών ( Πλ. Ελευθεριάς) και η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από:

  • Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
  • Την ποιότητα του προϊόντος
  • Τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
  • Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι
  • Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

To παρών θα δώσει και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου ενώ θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τα ισχύοντα, λόγω της πανδημίας, μέτρα (επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου τριμήνου, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κλπ) ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων από τους παριστάμενους.

Με Γεωργαντά η εσπερίδα της Θεσσαλονίκης

Επόμενος σταθμός της ΔΟΒ θα είναι η Θεσσαλονίκη όπου στις 18.00 της Παρασκευής 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με την ίδια θεματολογία στο ξενοδοχείο Porto Palace, με παρουσία μάλιστα του  υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν στη συνέχεια με τις δικές τους εσπερίδες η Λιβαδειά (Τρίτη 22 Μαρτίου στο Κτήμα «Ρόδον Παλάς») και η Καρδίτσα (Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Εθνικό Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος).