Φεστιβάλ καρπουζιού στην Αμαλιάδα

Δύο μέρες την τιμητική του θα έχει το καρπούζι Αμαλιάδας. Για το προϊόν, σήμα κατατεθέν της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φεστιβάλ το σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου στην πλατεία της Κουρούτας.

Ο Δήμος Ήλιδας, που έχει τη διοργάνωση, φιλοδοξεί αυτό το πρώτο Φεστιβάλ να είναι η απαρχή, ώστε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός, σε μια προσπάθεια ανάδειξης, αλλά και στήριξης του προϊόντος, το οποίο έχει κάνει γνωστή την Αμαλιάδα όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά στην άμμο, αλλά και ζωγραφική και ενημερωτικές προβολές για την ιστορία του καρπουζιού. Την Κυριακή 9 Ιουλίου στο πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί το 1ο Run Κουρούτας, το οποίο θα περιλαμβάνει μία μοναδική διαδρομή από την πλατεία της Κουρούτας και μέσα από το δάσος της Μαραθιάς.

Ενεργή θα είναι η συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, που έχουν αναλάβει και τις δύο ημέρες να προσφέρουν κεράσματα στους επισκέπτες, τα οποία θα έχουν παρασκευαστεί με βάση τι άλλο… φυσικά το καρπούζι!