Φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας στη Θράκη

Φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας στην Θράκη

Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017, θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Οίνου & Γαστρονομίας στο Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν 300 επώνυμα κορυφαία ελληνικά κρασιά.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Θράκη για πρώτη φορά, με σκοπό την ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού οίνου σε συνδυασμό με την παγκόσμια γαστρονομία.

Η διοργάνωση TU Events υπόσχεται ένα απολαυστικό διήμερο αφοσιωμένο στον οίνο και την εστίαση, σκοπεύοντας αυτό να γίνει θεσμός.

Η Αλεξανδρούπολη επελέγη ως κομβικό σημείο επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία), αλλά και πόλη που υποστηρίζει εδώ και χρόνια τον συνεδριακό τουρισμό.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επώνυμο ελληνικό κρασί. Σκοπός είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις αλλά και οι λίστες χώρων εστίασης με επιλογές του ευρύτερου αμπελώνα της χώρας.

Επίσης, για τους φίλους του κρασιού της ευρύτερης περιοχής, ίσως είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να γνωρίσουν συγκεντρωμένους τόσους παραγωγούς, να μιλήσουν μαζί τους και να μάθουν περισσότερα για το κρασί, δοκιμάζοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες κορυφαίες ετικέτες.

Παιχνίδι γεύσεων με τους παραγωγούς

Το TU και η «Umami» γαστρονομία είναι συνώνυμα. Το διήμερο περιλαμβάνει μια ιδιαίτερη μαγειρική σκηνή. Τρεις κορυφαίοι σεφ αλλά και το TU Canteen θα μοιράσουν απλόχερα γευστικές συγκινήσεις. Το διήμερο περιλαμβάνει το δείπνο Ασίας, το δείπνο Ανατολής και το δείπνο παραγωγών.

Ως δείγμα της φιλοξενίας, οι παραγωγοί που θα βρεθούν στην ακριτική Θράκη, θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη σε αυτούς. Μια ιδιαίτερη βραδιά με μενού σχεδιασμένο από το TU και βάση την παραδοσιακή κουζίνα με τοπικά προϊόντα της Θράκης θα προσφερθεί, στους παραγωγούς που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

Το «παιχνίδι» των γεύσεων θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, καλώντας τον κάθε παραγωγό να φέρει μια φιάλη κρασιού της δικής του παραγωγής. Όλα τα κρασιά θα συγκεντρωθούν και θα σερβιριστούν με τυχαία επιλογή, στους υπόλοιπους παραγωγούς.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ και το διήμερο πάσο στα 16 ευρώ.

Κλικ ΕΔΩ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.