Η φιλοδοξία της Yara: Θρέφουμε υπεύθυνα τον παγκόσμιο πληθυσμό, προστατεύουμε τον πλανήτη

Οι διαταραχές των τελευταίων ετών μάς έχουν δείξει πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα παραγωγής τροφίμων και τονίζουν την επείγουσα ανάγκη για αύξηση της ανθεκτικότητάς του. Ο τρόπος που παράγουμε την τροφή μας πρέπει να αλλάξει.

Ένα πιο ανθεκτικό σύστημα παραγωγής τροφίμων αποτελεί βασικό μέρος της λύσης στις αλληλένδετες προκλήσεις της ζημιάς στη βιοποικιλότητα, της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης υγείας.

Ως η μόνη παγκόσμια εταιρεία θρέψης των καλλιεργειών, με περισσότερα από 100 χρόνια αγρονομικής γνώσης, η Yara κατέχει μοναδική θέση και ευθύνη να οδηγήσει την αλλαγή, μέσω θετικών λύσεων, που μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση του κλίματος και της φύσης μακροπρόθεσμα, αλλά και να αντιμετωπίσουν την άμεση επισιτιστική κρίση, ως η φωνή των αγροτών και των πιο ευάλωτων.

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κρίσης, και για να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολή της Yara να θρέψει υπεύθυνα τον παγκόσμιο πληθυσμό και να προστατεύει τον πλανήτη, θα αναπτύξουμε ένα μέλλον θετικό για τη φύση. Με τη νέα φιλοδοξία μας, θα επιδιώξουμε να κλιμακώσουμε την ανταλλαγή γνώσεων της Yara, για να δημιουργήσουμε μετρήσιμο, θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο, να βοηθήσουμε στην παραγωγή τροφής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και να συμβάλουμε σε ένα υπεύθυνο σύστημα τροφίμων μέσω δράσεων που θα προστατεύει τη φύση, θα μειώνει τις εκπομπές ρύπων και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Σχετικά με τη Yara

Η Yara αναπτύσσει τη γνώση για να συμβάλλει στη θρέψη του παγκόσμιου πληθυσμού και στην προστασία του πλανήτη. Υποστηρίζοντας το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς πείνα και την προστασία του πλανήτη, ακολουθούμε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, προωθώντας περιβαλλοντικά φιλικές λύσεις θρέψης και λύσεις ενέργειας μηδενικών εκπομπών. Η φιλοδοξία της Yara εστιάζει στην παραγωγή τροφής με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που δημιουργεί αξία για τους καταναλωτές, τους συνεργάτες και την κοινωνία ευρύτερα, και προσφέρει μια πιο βιώσιμη αλυσίδα για την παραγωγή τροφίμων.

Για να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία, αναπτύσσοντας ψηφιακά εργαλεία για τη γεωργία ακριβείας και συνεργαζόμαστε στενά με εταίρους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας της παραγωγής τροφίμων.

Μέσω της εστίασής μας στην παραγωγή καθαρής αμμωνίας, στοχεύουμε να επιτρέψουμε την οικονομία του υδρογόνου, οδηγώντας σε μια πράσινη μετάβαση για τη ναυτιλία, την παραγωγή λιπασμάτων και άλλους ενεργοβόρους τομείς της βιομηχανίας.

Η Yara ιδρύθηκε το 1905 για να λύσει το τότε αναδυόμενο επισιτιστικό πρόβλημα της Ευρώπης. Έχει καθιερωθεί ως η μοναδική παγκόσμια εταιρεία θρέψης των καλλιεργειών. Λειτουργούμε με ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο, με περίπου 17.000 υπαλλήλους και παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.yara.gr και ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook Yara Ελλάς.