Φωτοβολταϊκά: Προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τα «400άρια» της Πελοποννήσου

Την ακύρωση του διαγωνισμού για τα «400άρια» φωτοβολταϊκά της Πελοποννήσου, που διενήργησε ο ΔΕΔΔΗΕ, ζητούν από την ΡΑΑΕΥ υποψήφιοι ιδιώτες-επενδυτές, οι οποίοι, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων στη διαδικτυακή πλατφόρμα κατά την περσινή διαδικασία (Νοέμβριος 2022), δεν μπόρεσαν να κατοχυρώσουν προτεραιότητα για τον διαθέσιμο «χώρο» που υπήρχε.

Μεταξύ των παθόντων βρίσκονταν και αγρότες, όπως επιβεβαίωσε στην «ΥΧ» ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), με την υποσημείωση ότι ορισμένοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιτυχώς.

Ωστόσο, στα προβλήματα του διαγωνισμού έχουν αναφερθεί και άλλοι, μη αγροτικοί φορείς, όπως ο ΣΠΕΦ και μάλιστα διά του προέδρου του, Στέλιου Λουμάκη, ο οποίος είχε καταγγείλει τη διαδικασία, στην οποία είχε συμμετάσχει και ο ίδιος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τη στιγμή της δημοσίευσης της απόφασης της ΡΑΑΕΥ, προστίθενται συνεχώς νέες προσφυγές με αίτημα την ακύρωση του διαγωνισμού.

Αυτό, πάντως, δεν φαίνεται να είναι απλή υπόθεση, δεδομένου ότι θα πρέπει να βρεθεί μια «φόρμουλα», η οποία να μην επηρεάζει επιτυχόντες που δεν ευθύνονταν για τα προβλήματα που είχαν προκληθεί.