Φούρναρης στο Νιού Τζέρσεϊ ο Γιάννης Χήτος

Φούρναρης στο Νιού Τζέρσεϊ ο Γιάννης Χήτος

Στην αρτοποιία και μάλιστα επί αμερικανικού εδάφους, εντοπίζεται το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιάννη Χήτου, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με το νερό Ζαγόρι αλλά και την «ολική επαναφορά» της μπίρας Φιξ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, σε συνεργασία με τον Γιώργο Δρόσο της Bo Concept, συμμετέχουν στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Dream Foods, που δημιούργησε πριν λίγες μέρες στο Χόμποκεν του Νιού Τζέρσεϊ το πρώτο πιλοτικό κατάστημα ελληνικού αρτοποιείου, που φέρει την ονομασία GFG (Greek from Greece).

Στόχος του νέου καταστήματος και αποστολή της Dream Foods, όπως υπογραμμίζουν οι ιδρυτές της, είναι να προβάλλει τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και το πρότυπο της ελληνικής διατροφής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανοίγοντας ένα νέο, άμεσο κανάλι προσέγγισης του Αμερικανού καταναλωτή, με τα ελληνικά προϊόντα που θα διατίθενται όχι σε κάποιο ράφι, αλλά έτοιμα προς κατανάλωση.

Σε αυτό το πνεύμα, πάνω από το 80% των προϊόντων που διατίθενται στο πρώτο πιλοτικό κατάστημα GFG παράγεται στην Ελλάδα από ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων, ενώ και ο εξοπλισμός του καταστήματος είναι σχεδόν αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής και προέλευσης.

Το επόμενο βήμα θα είναι η επέκταση των καταστημάτων GFG αρχικά στη Νέα Υόρκη και, εφόσον η υποδοχή των Αμερικανών καταναλωτών αποδειχθεί «θερμή», σταδιακά σε άλλες πολιτείες.

Σε πρώτο πλάνο και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων GFG, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ιδιόκτητο κέντρο logistics στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ.