Στις FROZEN PEAKS του Νευροκοπίου – Αγώνες βουνού από 24 έως 27 Μαΐου 2018

Ξεχωρίζει ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Βουνού «PANORAMA», 240 χλμ

Στις FROZEN PEAKS του Νευροκοπίου - Αγώνες βουνού από 24 έως 27 Μαΐου 2018
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αγώνες βουνού 10, 40, 80 και 240 χιλιομέτρων με την ονομασία FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2018 στην περιοχή του Νευροκοπίου. Είναι μια γενναία πρόκληση για αθλητές και ανθρώπους που λατρεύουν το βουνό και τις υψηλές προκλήσεις.

Το Β-Β.Δ τμήμα του νομού Δράμας και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου χαρακτηρίζεται από το πλέον ψυχρό τμήμα του ελλαδικού χώρου, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Στο ίδιο μέρος βρίσκονται και οι πιο ψηλές κορυφές των βουνών της περιοχής, του Τσολιά στον Όρβηλο 2.212 μ. και του Προφήτη Ηλία στο Φαλακρό 2.232 μ. στις οποίες ακόμη και το καλοκαίρι η ψύχρα είναι αισθητή.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η ονομασία FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ δόθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στη νέα Διοργάνωση Αγώνων Βουνού, καθώς θα διεξαχθούν σε μια περιοχή που τη χαρακτηρίζει το ψυχρό κλίμα και οι γραφικές κορυφές των βουνών που την περιβάλλουν.

Η νέα αυτή διοργάνωση φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Η περιοχή πέρα από τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα (πατάτα, φασόλια), την κτηνοτροφία, την υλοτομία αλλά και τις επιχειρήσεις μαρμάρου, διαθέτει πλούσια ιστορία και ιστορικά μνημεία, λαογραφία και παραδόσεις, πολεμικό μουσείο, γραφικές εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς, σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τεχνητές λίμνες και χιονοδρομικό κέντρο.

Οι διαδρομές των αγώνων φιλοδοξούν να αναδείξουν όλα τα παραπάνω στοιχεία: τα στρατιωτικά οχυρά της γραμμής Μεταξά τα οποία δεν μπόρεσαν να υποτάξουν οι Γερμανοί το 1940, τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τα φυλάκια και τα στρατιωτικά μονοπάτια, την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, τις τοποθεσίες σπάνιας ομορφιάς, τις τεχνητές λίμνες, τις ψηλότερες κορυφές των βουνών, τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, τα χωριά, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις γραφικές εκκλησίες της περιοχής, τις αγροικίες και τις λατομικές εγκαταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πατατοπαραγωγοί του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου προσφέρουν 200 κιλά πατάτες για τα γεύματα των αθλητών που θα συμμετέχουν. 

Οι αγώνες

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν στην περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου είναι οι εξής:

  1. Υπερμαραθώνιος Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «PANORAMA», 240 περίπου χιλιομέτρων σε τρείς διαφορετικές διαδρομές των 80 περίπου χιλιομέτρων.
  2. Υπερμαραθώνιος Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «HIGHLAND», 80 χιλιομέτρων ο οποίος αποτελεί ένα τμήμα της διαδρομής των 240 χιλιομέτρων.
  3. Μαραθώνιος Αγώνας με την επωνυμία «HEROES», 40 χιλιομέτρων ο οποίος θα ενώσει όλα τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά και είναι αφιερωμένος στους ήρωες υπερασπιστές των οχυρών στον πόλεμο του 1940.
  4. Λαϊκός αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων με την επωνυμία «LISSE».

Τους αγώνες προκήρυξαν ο υπό σύσταση Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με το Δήμο Νευροκοπίου και τον αθλητικό Σύλλογο «Α.Ο ΑΚΡΙΤΕΣ 2005 Κ. Νευροκοπίου.

Οι αγώνες θα πιστοποιηθούν στην I.T.R.A (International Trail Race Association). Οι όροι συμμετοχής, η διαδικασία εγγραφής στους αγώνες, το κόστος συμμετοχής και τα έπαθλα εμφανίζονται στον κανονισμό των αγώνων.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress