Φθιώτιδα: Στα σκαριά η ομάδα παραγωγών βαμβακιού

Επενδύουν στην ποιότητα και την πιστοποίηση του προϊόντος

Φθιώτιδα: Στα σκαριά η ομάδα παραγωγών βαμβακιού

Βλέποντας την αρνητική πορεία της αγροτικής οικονομίας εδώ και χρόνια, αγρότες από τη Βόρεια Φθιώτιδα αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της παραγωγής τους και από κοινού να διαχειριστούν την καλλιέργεια, την προβολή, την προώθηση και την εμπορία των προϊόντων τους.

Η «ΥΧ» συνομίλησε με τον γεωπόνο Χρήστο Πετρόπουλο, έναν από τους συντελεστές του εγχειρήματος για τη δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών. «Λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική κατάσταση που εδώ και χρόνια επικρατεί στον αγροτικό τομέα, με ανύπαρκτες δομές και σύγχρονες οργανώσεις, αποφασίσαμε 25 άτομα με 6.000 στρέμματα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και παράλληλα να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας, με κύριο προϊόν το βαμβάκι. Μέσα από αυτό το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ μας, αλλά και με επιχειρήσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας, θα μας δοθεί η δυνατότητα να σπάσουμε την παθογένεια και την εσωστρέφεια και να χαράξουμε μια νέα πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πρακτικές, ενισχύοντας περισσότερο την ταυτότητα της ομάδας: «Η πανσπερμία των φυτών του βαμβακιού και η μη πιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής του προϊόντος αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην εξέλιξη και προοπτική του προϊόντος. Εμείς, στους στόχους που βάζουμε, είναι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να δώσουμε μια νέα προοπτική στο βαμβάκι», πρόσθεσε.

Γιάννης Σάρρος