Φυλλάδιο ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική οικονομία

Φυλλάδιο ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική οικονομία

Νέο φυλλάδιο για τον πρωτογενή τομέα κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Η αλήθεια για την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό κόσμο».

Στο πρόλογό αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Τα έργα και οι ημέρες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχαν τελικά ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του δημόσιου χρέους στα ύψη, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και το φόρτωµα των βαρών στις πλάτες των µικροµεσαίων εργαζοµένων, αυτοαπασχολουµένων και αγροτών. Η οικονοµία της ελληνικής υπαίθρου αποδιαρθρώθηκε υπό την πίεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ και των πολιτικών τους διαχειριστών. Οι παραγωγοί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο”.

Και συμπληρώνει: “Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη µε την παραγωγική και κοινωνική διάλυση του αγροτικού τοµέα και υπό το βάρος πολιτικών και οικονοµικών εκβιασµών, κλήθηκε να επιλύσει ταχύτατα τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και να εξοφλήσει υποχρεώσεις παρελθόντων ετών (ακόμα και από το 2008).

Αναγκάστηκε να ρυθμίσει θεσμικές και κανονιστικές εκκρεμότητες επείγοντος χαρακτήρα από αβλεψίες πολλών, προκειµένου να παραµείνει σήµερα στην παραγωγή ο αγροτικός πληθυσµός και ταυτόχρονα να αµβλύνει τις επιπτώσεις από τις δεσµεύσεις της «συµφωνίας», ιδίως για τους πολλούς και οικονοµικά αδύναµους”.

Σημειώνει δε: “Θεωρούμε χρέος μας και επείγουσα ανάγκη την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονοµίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τοµέα: με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, υπό το φως των σύγχρονων εξελίξεων, με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον”.

Δείτε αναλυτικά το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ