Γ. Στύλιος – 7η Διαβούλευση για ΚΑΠ στην Κέρκυρα: Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή γεωργία θα είναι η κλιματική κρίση

Ολοκληρώθηκε η 7η Δημόσια Διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα και τον λόγο έλαβαν αργότερα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστας Μπαγινέτας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου ανέλυσαν τα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που φέρνει η νέα ΚΑΠ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ: «κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο αγροδιατροφικός κλάδος, διαχρονικά, υπήρξε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της χώρας. Τόνισε δε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να μην απορροφήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες. Στηρίζουμε τον μικρό και τον μεσαίο παραγωγό. Φέρνουμε τους νέους στην παραγωγική διαδικασία. Φροντίζουμε για την επιμόρφωση των παραγωγών» υπογράμμισε ο κ. Στύλιος.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τη νέα ΚΑΠ, ο αγρότης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ως προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών στόχων της χώρας. Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή γεωργία και η οικονομία γενικότερα, θα είναι η κλιματική κρίση