Με Gala ανοίγει η συγκομιδή μήλων στην Τουρκία

Κατακόρυφη άνοδο έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου, αναμένεται να ανοίξει η αυλαία της φετινής συγκομιδής μήλων στην Τουρκία. Η καλλιέργεια έχει σημειώσει εκρηκτικές επιδόσεις την τελευταία πενταετία και αυτό άνοιξε ακόμα ένα πεδίο εξαγωγών για τη γειτονική μας χώρα, αφού πλέον μπορεί να ανταγωνίζεται στα ίσια την ποιότητα άλλων χωρών.

Όπως τονίζει στο FreshPlaza ο Ακίν Σουλεϊέν, marketing manager της εξαγωγικής Aksun, αυτή η άνοδος της μηλοπαραγωγής τούς ώθησε στο να ξεκινήσουν τις εξαγωγές. «Επενδύσαμε σε ένα καινούργιο εξαγωγικό κανάλι πριν από δύο χρόνια και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτού του ρίσκου, καθώς οι ποσότητες που εξάγουμε αυξήθηκαν κατά 300% από το 2016 έως το 2020, από 38.000 τόνους στους 110.000. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συλλογή ξεκινάει στα μέσα Αυγούστου με τα Gala.

Συνεχίζουμε με Red Delicious και Granny Smith, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για τις ποσότητες, θεωρούμε ότι μπορούμε να παρέχουμε σταθερή ροή εξαγωγών μέχρι και τον επόμενο Ιούνιο», τονίζει.