Γαλλία: Δεδομένα καιρού και μετεωρολογικές προβλέψεις «σήκωσαν» 18 εκατομμύρια δολάρια

Μία γαλλική νεοφυής επιχείρηση που αναπτύσσει τεχνολογίες παρακολούθησης και πρόβλεψης του μικροκλίματος για τους αγρότες ολοκλήρωσε με επιτυχία τον επενδυτικό κύκλο του δεύτερου γύρου συγκεντρώνοντας 18 εκατ. δολάρια, και αποδεικνύοντας την ανάγκη που υπάρχει στον αγροτικό τομέα για τη χρήση τέτοιου είδους τεχνολογιών.

Πιο αναλυτικά, η Sencrop, μέσω της υπηρεσίας πρόβλεψης, επιτρέπει σε περισσότερους από 20.000 αγρότες να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετικά ακριβείς και τοπικές πληροφορίες για τη βελτίωση της παρακολούθησης των καλλιεργειών τους.

Μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας της Sencrop, η πελατειακή της βάση από αγρότες μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ιστορικά στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες, όπως θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση, ταχύτητα ανέμου και ηλιακό φως.

Μπορούν επίσης να μετακινηθούν στον χάρτη, να ρυθμίσουν ειδοποιήσεις και να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών μοντέλων πρόβλεψης προκειμένου να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες συνθήκες και να προβλέψουν τους κινδύνους.

Με τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από το δίκτυο διασυνδεδεμένων μετεωρολογικών σταθμών της νεοφυούς επιχείρησης, οι αγρότες της είναι σε καλύτερη θέση να μετριάσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειές τους.

Τα δεδομένα καιρού τους επιτρέπουν επίσης να βελτιστοποιούν τη χρήση χημικών και νερού, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πρακτικών τους.

Η χρηματοδότηση των 18 εκατ. δολαρίων θα επιτρέψει στη Sencrop να επιταχύνει τη διεθνή επέκτασή της, ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική. Θα χρησιμοποιήσει επίσης μέρος του κεφαλαίου για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο νέο International Foodtech Center στο Ισραήλ.