Γ.Α.Σ.Ι. ‘ΕΝΩΣΗ αγροτών’: Να μην αποκλειστεί κανένας δικαιούχος κτηνοτρόφος από την ενίσχυση στις ζωοτροφές

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ  κ. Ευάγγελο Σημανδράκο έστειλε ο Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ‘ΕΝΩΣΗ αγροτών’, ζητώντας λύση για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια υποβολής αιτήσεων για το Μέτρο 22, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών δικαιούχων από την ενίσχυση στις ζωοτροφές.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ‘ΕΝΩΣΗ αγροτών’:

«Κύριε  Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό κατά την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο ΜΕΤΡΟ 22 από τους δικαιούχους παραγωγούς , παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία οφείλονται  στην αδυναμία ταυτοποίησής τους, στην διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021, καθώς και στην απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους (πτηνοτρόφοι κ.λπ.).

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο αποκλεισμός πολλών δικαιούχων λόγω μη δυνατότητας υποβολής αίτησης όσο και η υποβολή αιτήσεων οι οποίες δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά στοιχεία της παραγωγής τους.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να δοθεί λύση και θεραπεία του προβλήματος ώστε να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος κτηνοτρόφος από την πρόσκληση 3540/15-12-2022.

Σε  αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει επαναπροκήρυξη του ΜΕΤΡΟΥ 22 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από όλους τους δικαιούχους αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ώστε κανένας κτηνοτρόφος να μην χάσει την ενίσχυση και να υπάρξει πλήρη απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας δεδομένου του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί».