Γεωργική Σχολή στο Αίγιο

Το θέμα της εγκατάστασης και ίδρυσης Γεωργικής Σχολής στο Αίγιο προχωρά ο Δήμος Αιγιάλειας, υπό την αιγίδα του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Ήδη προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κατατεθεί συνοπτικά το αίτημα για την ίδρυσή της, με αντικείμενο «Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία», ενώ αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, η υπό ίδρυση Γεωργική Σχολή αποβλέπει στην επιμόρφωση όλων των σπουδαστών, ώστε η καλλιέργεια, η μεταποίηση και η εμπορία των τοπικών προϊόντων της ελιάς, των αμπελοειδών και εσπεριδοειδών, να επιφέρει παραγωγή προϊόντων αρίστης ποιότητας με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κόστους. «Ένα ισχυρό brand name, κάτω από το οποίο η όλη διαδικασία θα αποτελέσει τη βάση για την πιστοποίηση της ποιότητας, τόσο των συμβατικά όσο και των βιολογικά παραγόμενων προϊόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το Αίγιο φιλοδοξεί να γίνει η 7η πόλη στην Ελλάδα όπου ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα θα έχει τη δική του βάση, με επαγγελματική σχολή εκπαίδευσης. Ήδη ο Οργανισμός έχει παρουσία σε έξι πόλεις στην Ελλάδα: Αθήνα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Λάρισα, Κόρινθος, Τρίκαλα.