Γιορτές στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα

Μοναδικές οινικές εμπειρίες στο επισκέψιμο οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη έχουν κερδίσει σταθερή θέση στο γιορτινό -και όχι μόνο- τραπέζι. Ακακίες, Μπλε Τρακτέρ, Παράγκα, αλλά και Ράμνιστα, Ντρούμο, Πάλπο, Διάπορος, Μπλε Αλεπού. Το αεικίνητο Κτήμα φροντίζει ώστε κάθε οινόφιλος να βρίσκει αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις του, αλλά και στην περίσταση, και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χάρη στην υψηλή ποιότητα και τον ξεχωριστό χαρακτήρα των προϊόντων του.

Αυτές τις γιορτές, όμως, μπορούμε να τις περάσουμε όχι μόνο με κρασιά Κυρ-Γιάννη, αλλά και στο ίδιο το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Εδώ και έναν χρόνο περίπου, το επισκέψιμο οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας έχει πάρει την τελική του μορφή, προσφέροντας αξιοζήλευτες υπηρεσίες και, το σημαντικότερο, μοναδικές οινικές και γαστρονομικές εμπειρίες.

Οι εξαιρετικά προσεγμένες και μελετημένες στη λεπτομέρειά τους εγκαταστάσεις είναι κυριολεκτικά φωλιασμένες στον φημισμένο αμπελώνα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Εκεί, ο οινόφιλος μαθαίνει για το κρασί, ανακαλύπτει και απολαμβάνει, πάντα με τον αυθεντικό, ποιοτικό και συνάμα εγκάρδιο τρόπο που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Κυρ-Γιάννη.

Τίποτα δεν δίνει την αίσθηση του επιτηδευμένου. Ο επισκέπτης νιώθει από την πρώτη στιγμή σαν στο σπίτι του, χάρη στη φιλική και άψογη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Στόχος είναι μέσα από το κρασί και την τεράστια αμπελοοινική παράδοση της Νάουσας, να ξεδιπλωθεί η ιστορία και η γαστρονομική κουλτού ρα της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτό ως αφετηρία και πηγή έμπνευσης, η βραβευμένη σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει αναλάβει το φωτεινό και ανοιχτόκαρδο εστιατόριο του Κτήματος, με θέα στον αμπελώνα. Η κουζίνα προσφέρει πιάτα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με την παράδοση, σε απόλυτη αρμονία με τις ετικέτες της Κυρ-Γιάννη από τη Νάουσα και το Αμύνταιο.

Εορταστικά μενού

Ειδικά για τις γιορτές, η σεφ έχει ετοιμάσει δύο ειδικά food and wine pairing μενού για το μεσημέρι της Παραμονής Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όσους μένουν κοντά ή βρεθούν στη Νάουσα και στις γύρω περιοχές για τις διακοπές τους. Παράλληλα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη έχει οργανώσει ένα πλούσιο καλεντάρι θεματικών γευσιγνωσιών για τους επισκέπτες για όλο τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους οινόφιλους να επιλέξουν οι ίδιοι τα κρασιά που θέλουν να δοκιμάσουν στο wine bar του Κτήματος.

Εκεί, μπορούν να βρουν και προς αγορά την πλήρη γκάμα ετικετών, μεταξύ των οποίων παλαιές εσοδείες, πειραματικές εμφιαλώσεις, ετικέτες σπάνιες και δυσεύρετες που αντανακλούν την παράδοση και το καινοτόμο πνεύμα της Κυρ-Γιάννη.

Το νέο εγχείρημα της Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα έχει αγκαλιαστεί από το κοινό. Ήδη, στους 12 μήνες πλήρους λειτουργίας του, έχει υποδεχθεί σχεδόν 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Οι πόρτες του είναι ανοιχτές όλο τον χρόνο, ενώ οι χώροι του -εστιατόριο, winebar, χώρος prive γευσιγνωσίας μέσα στο κελάρι- μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για ιδιώτες και εταιρείες.

Ο καλός καιρός συνδυάζεται με δράσεις όπως πεζοπορίες, ποδηλατάδες, γιόγκα, μαθήματα φωτογραφίας, γευσιγνωσίες με θέα τη λίμνη, πικ-νικ, αλλά και θερινό σινεμά, όλα σε απόσταση αναπνοής από τα κλήματα του διεθνώς αναγνωρισμένου Ξινόμαυρου της Νάουσας, σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και παραδόσεις, μέσα σε ένα σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Ο επισκέπτης νιώθει από την πρώτη στιγμή σαν στο σπίτι του, χάρη στη φιλική και άψογη εξυπηρέτηση των ανθρώπων του Κτήματος. Στόχος είναι μέσα από το κρασί και την τεράστια αμπελοοινική παράδοση της Νάουσας να ξεδιπλωθεί η ιστορία και η γαστρονομική κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής