Γνωρίζοντας την φύση στο Γαλλικό Ποταμό

Γνωρίζοντας την φύση στο Γαλλικό Ποταμό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, αλλά και ποικίλες άλλες δραστηριότητες, περιλαμβάνει η καθιερωμένη Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Καλοχώρι και διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία και τον Δήμο Δέλτα.

Η γιορτή περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες καθώς και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, ενώ θα συμμετέχουν παραγωγοί με προϊόντα βιολογικής γεωργίας από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πρωτότυπες χειροτεχνίες και κοσμήματα.

Η 6η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού πραγματοποιείται στην ανατολική άκρη του Πάρκου Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες.

Σημειώνεται ότι η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του΄60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος. Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-