Γραφείο Εξυπηρέτησης για εργάτες γης στο Τραγανό Ηλείας

Πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των αγροτών που στις καλλιέργειές τους απασχολούν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές ανέλαβε η δημοτική αρχή του Δήμου Πηνειού.

Σε πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα, Ashud Ahmed, ανακοινώθηκε η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης στο δημαρχείο Τραγανού. Οι εργάτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές για τη μετανάστευση.

Τονίζεται, δε, πως η διαδικασία δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργάτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνουν αρκετά ευρώ για κάθε αίτηση. Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον συνεχάρη για την «υπέροχη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία, η οποία είναι ενδεικτική του πραγματικού ενδιαφέροντος για την αγροτική δραστηριότητα στον Δήμο Πηνειού και στην ευρύτερη περιοχή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Μαρίνος, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη, τόνισε την ανάγκη κατασκευής αξιοπρεπών εργατικών κατοικιών σε δημοτικές εκτάσεις εκτός αστικού ιστού ή σε εκτάσεις του Δημοσίου, με επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. «Αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και αυτό οφείλουμε να τους το εξασφαλίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.