Η ισχύς εν τη ενώσει στα αρωματικά φυτά

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας, στα τρία χρόνια λειτουργίας της, αριθμεί 100 μέλη από όλη την χώρα. Στην πλειοψηφία τους είναι καλλιεργητές και ορισμένοι είναι μεταποιητές και παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού.

Η ισχύς εν τη ενώσει στα αρωματικά φυτάΣκοπός της είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των ελληνικών ΑΦΦ, η προώθηση της έρευνας, παραγωγής, διάθεσης και χρήσης τους. «Είναι σημαντικό να υπάρχει η Ένωση, καθότι τα αρωματικά φυτά είναι ανερχόμενος κλάδος. Παρέχουμε τεχνογνωσία μέσω ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών. Πολλά επίτιμα μέλη μας είναι επιστημονικοί συνεργάτες φορέων και οργανισμών», περιγράφει η γραμματέας της ΕΑΦΦΕ, Ειρήνη Μαλίνη.

Η Ένωση είναι στο πλευρό των μελών στον τομέα της παραγωγής, καθώς και της συνεργασίας με επιστημονικά – ερευνητικά κέντρα, αλλά η διάθεση του προϊόντος εναπόκειται στον καλλιεργητή. Την τρέχουσα περίοδο, στην Ελλάδα, η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, αλλά οι νεοεισερχόμενοι καλλιεργητές χρειάζεται να ερευνήσουν τις συνεργασίες τους και τα άτομα που θα εμπιστευτούν.

  • Μαρία Αμπατζή
-Διαφήμιση-