Η καρδιά του πρωτογενή τομέα χτύπησε στην Πανέβρια Έκθεση Φερών

Η καρδιά του πρωτογενή τομέα χτύπησε στην Πανέβρια Έκθεση Φερών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 21η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών από τις 10 έως τις 14 Σεπτέμβρη 2016. Η συμμετοχή των εκθετών ήταν πολύ ικανοποιητική. Στο σύνολο ο αριθμός άγγιξε τους 47.

Συμμετείχαν 26 εκθέτες εσωτερικού χώρου που είναι παραγωγοί τοπικών προϊόντων, μεταποιητές, επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική εκμετάλλευση, 16 εκθέτες εξωτερικού χώρου με κατασκευαστές και εμπόρους αγροτικού εξοπλισμού και 6 εκθέτες εξωτερικού χώρου με ζώα. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε μεγάλη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών με επαφές και εμπορικές συμφωνίες σ’ όλες τις κατηγορίες εκθεμάτων.

Στα πλαίσια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίδες:

Στις 11 Σεπτεμβρίου ημερίδα με θέμα: «Αξιοποίηση ιλύος βιολογικού καθαρισμού στη Γεωργία» με εισηγητή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ. κ. Κουτρούμπα Σπυρίδωνα και την επόμενη μέρα ημερίδα με θέμα: « Η τεχνική της καλλιέργειας του ρυζιού και προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας του ρυζιού» με ομιλητές τους Παπαντωνίου Θεόφιλο και Μπέγκα Σταύρο, τεχνικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Εταιρείας ΜΠΕΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Α.Ε. αντίστοιχα. Επίσης στις 13 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα διαγωνισμός μαγειρεμένων φαγητών με τοπικά όσπρια που το βραβείο ήταν χρηματικό έπαθλο.

Την 21η Πανέβρια Αγροτική έκθεση επισκέφτηκε κόσμος από ολόκληρο τον Έβρο και την Ροδόπη και κλείστηκαν πολλές εμπορικές συναλλαγές.

Η Έκθεση των Φερών αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης γιατί προβάλλεται η περιοχή, τα τοπικά προϊόντα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην καρδιά του αγροτικού και κτηνοτροφικού χώρου, αναπτύσσεται μια πολύπλοκη δραστηριότητα, που δημιουργείται μέσα από μια σχέση συναλλαγής και συνάφειας τοπικών παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων, προμηθευτών και επισκεπτών και στηρίζει τον Αγρότη και τον Κτηνοτρόφο.

-Διαφήμιση-