Η ΠΑΜ-Θ επανασχεδιάζει το καλάθι προϊόντων

Η ΠΑΜ-Θ επανασχεδιάζει το καλάθι προϊόντων

Ο θεσμός της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Κρήτη, με θετικά αποτελέσματα, συζητήθηκε σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Σωτήρη Παπαδόπουλου με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου στην Κρήτη. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμοι, Επιμελητήρια, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Επιχειρήσεις, κλπ), ώστε να επανασχεδιάσει το «Καλάθι της Περιφέρειας» και να το καταστήσει λειτουργικό και αποτελεσματικό για την ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ΑΜΘ.

Προτεραιότητα της Σύμπραξης της Περιφέρειας με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι η προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή και η εξασφάλιση της υπεραξίας τους, μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι», με στόχο την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το καλάθι προϊόντων της ΠΑΜ-Θ είχε διαμορφωθεί το 2011 και περιελάμβανε 20 προϊόντα. Συγκεκριμένα 10 στον τομέα των οπωροκηπευτικών, δύο στην κατηγορία των ζωικών και οκτώ τυποποιημένα, ανάμεσά τους το λάδι, το κρασί και το μετάξι.