Η ΠΕΝΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μινέρβα στα Χανιά

Η ΠΕΝΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μινέρνα στα Χανιά

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποίησε η Μινέρβα στα Χανιά, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, συμμετείχε με ομάδα νέων ελαιοπαραγωγών του νομού Ηλείας η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Μια πρωτοβουλία, που συγχαίρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Π.Ε.Ν.Α. Ηλείας, καθώς συμβάλει στη στήριξη των Ελλήνων αγροτών και ειδικότερα των νέων, που ακολουθούν καλές γεωργικές πρακτικές.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος, οι νέοι αγρότες μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός δυνατού brand name για το ελληνικό ελαιόλαδο.

Προς την κατεύθυνση αυτή μέσα από ημερίδες στις κατά τόπους ενώσεις των νέων αγροτών της χώρας και συμμετοχής σε διάφορα φεστιβάλ η Π.Ε.Ν.Α. ενημερώνει τους νέους παραγωγούς για να μπορέσουν να προωθήσουν το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.

«Επισημαίνουμε την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών ώστε να περιοριστεί το κόστος παραγωγής με την είσοδο νέων τεχνολογιών στο στάδιο παραγωγής. Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη αύξησης του μεριδίου παραγωγής που τυποποιείται με απώτερο στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερης συνολικά υπεραξίας από τα μερίδια αγοράς των εξαγωγών. Τον εκσυγχρονισμό των ελαιοτριβείων, την αναβίωση των συνεταιρισμών και τη δημιουργία να ομάδων παραγωγών με μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Την ανάπτυξη κοινών καναλιών διανομής που θα επιτρέψουν την αύξηση των εξαγωγών τυποποιημένου ελαιολάδου», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.