Κασαπίδης: Χάνονται λεφτά από το ΠΑΑ λόγω μη εφαρμογής του συνεταιριστικού νόμου

Κασαπίδης: Χάνονται λεφτά από το ΠΑΑ λόγω μη εφαρμογής του συνεταιριστικού νόμου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Για αδικαιολόγητη αδράνεια στην εφαρμογή του συνεταιριστικού νόμου, 9 μήνες μετά την ψήφισή του κατηγορεί την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης.

Σημειώνει ότι εκκρεμούν αδικαιολόγητα υπουργικές αποφάσεις για την αναγνώριση νέων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών και ζητά να πληροφορηθεί πότε θα εκδοθούν σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι και για ποιο λόγο καθυστέρησαν τόσο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κατά τον  κ.Κασαπίδη εξαιτίας αυτής της αδράνειας έχουν τελματώσει τα προγράμματα, που ενισχύουν επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, καθώς, όπως λέει, 27,8 εκατομμύρια ευρώ του μέτρου 9, του ΠΑΑ, παραμένουν ανενεργά.

Η οργάνωση για τους μικρομεσαίους παραγωγούς σε συλλογικά σχήματα, τονίζει, είναι μονόδρομος καθώς έτσι βελτιώνεται η οικονομική τους θέση και η διαπραγματευτική τους δύναμη, επιτυγχάνοντας έτσι επιτυχίες κλίμακας.

Το θέμα της ταχύτερης ενεργοποίησης μέτρων του ΠΑΑ, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να φέρνει τριβές και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς υπάρχουν φωνές, που ζητούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress