Η NEUROPUBLIC πρωτοστατεί και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη

Στο πλευρό όσων βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

Για την εταιρεία Πληροφορικής και Τεχνολογίας NEUROPUBLIC, η έννοια της εταιρικής ευθύνης είναι συνώνυμη με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στον πλανήτη. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στις προκλήσεις της εποχής και, κυρίως, απέναντι στην κλιματική αλλαγή, που αποτελεί βασική απειλή όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς, αλλά και για τον ίδιο τον τρόπο διαβίωσης στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η NEUROPUBLIC βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, έτοιμη να βοηθήσει ουσιαστικά όλους τους αγρότες –και όχι μόνο– που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται από τα στοιχεία της φύσης, όπως συνέβη πρόσφατα στη Θεσσαλία, η οποία υπέστη τεράστιες ζημιές με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, σε συνεργασία με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τον ΣΑΣΟΕΕ, βρέθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων της περιοχής των Φαρσάλων και, σε ένδειξη συμπαράστασης, διένειμε εμφιαλωμένο νερό, είδη οικιακής χρήσης (καθαριστικά) και ατομικής προστασίας (γαλότσες, γάντια, εντομοαπωθητικές λοσιόν) στα χωριά Βασιλί, Ευύδριο, Υπέρεια και Σταυρό, που ήρθαν αντιμέτωπα με το πιο σκληρό πρόσωπο της θεομηνίας Daniel.

Το gaiasense μειώνει τον αντίκτυπο της γεωργίας στο περιβάλλον και στο κλίμα

Μάλιστα, τα μέλη της αποστολής δεν έκρυψαν το γεγονός ότι το μέγεθος της καταστροφής σε δημόσιες υποδομές, κατοικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και η απελπισία και η οργή των κατοίκων απέναντι στην εγκατάλειψη και την αβεβαιότητα, τους άφησαν έκπληκτους.

Πέρα, όμως, από τη συμπαράσταση στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών, η NEUROPUBLIC δεν σταματά να υποστηρίζει ότι η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη. Και δεν διστάζει να το αποδείξει και στην πράξη. Έτσι, έχει δημιουργήσει το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και την εφαρμογή για κινητά gaiasense app, που παντρεύουν με ολιστικό τρόπο τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, με κορυφαία, φυσικά, αυτά της κλιματικής κρίσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται και θα βρίσκεται για καιρό στο επίκεντρο των εξελίξεων λόγω της αυξημένης ζήτησης για τρόφιμα. Παράλληλα, η γεωργία έχει σημαντικό αντίκτυπο στους φυσικούς πόρους, στη βιοποικιλότητα και στο περιβάλλον, γενικότερα.

Το gaiasense καταγράφει και αναλύει συνεχώς δεδομένα που αφορούν το χωράφι, προκειμένου να βοηθήσει τον αγρότη να παίρνει έγκαιρες και στοχευμένες αποφάσεις. Είναι, δηλαδή, ένα εργαλείο για τις εργασίες που συνδράμει στη μείωση των εισροών, ενώ βοηθά να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι που απειλούν την καλλιέργεια. Αποτέλεσμα, καλύτερη παραγωγή τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, και, εντέλει, πρόσθετη αξία στα αγροτικά προϊόντα.

Την ίδια στιγμή, τα οφέλη στο περιβάλλον είναι επίσης πολλαπλά. Το gaiasense μειώνει τον αντίκτυπο της γεωργίας στο περιβάλλον και στο κλίμα, ενώ εγγυάται την ασφάλειά τους, επιβεβαιώνοντας ότι το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα συμβαδίζει με την τεχνολογική ανάπτυξη.