Ικανοποίηση για τους παραγωγούς της Αρκαδίας για τις αναγγελίες του ΕΛΓΑ

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι παραγωγοί της Αρκαδίας τις αναγγελίες ζημιάς που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ για όσες καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τον παγετό της 10ης Απριλίου 2021 και οι οποίες βρίσκονταν σε μη καλυπτόμενο στάδιο από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Κατόπιν παρεμβάσεων του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» αλλά και άλλων φορέων της περιοχής μας και σε συνέχεια συναντήσεων της Διοίκησης του Συνεταιρισμού με τον Δήμαρχο Τρίπολης  κ. Τζιούμη Κων.,  τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας  κ. Λαμπρόπουλο Χρ., τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης  κ. Αγγελόπουλο Η. αλλά και τον Υφυπουργό Α.Α.Τ. κ. Οικονόμου Ιωάννη, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αλλά και η Πολιτική Ηγεσία της χώρας δεσμευτήκαν να καλύψουν της ζημιές που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, από έκτακτα κονδύλια.

Καθώς όμως δε γνωρίζουμε από ποια συγκεκριμένα κονδύλια θα δοθούν οι αποζημιώσεις, ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα στις εκτιμήσεις του συνόλου των ζημιών, ώστε να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Η εξέλιξη αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να μπορέσουν να αντισταθμίσουν οι παραγωγοί την απώλεια του εισοδήματός τους και να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα δυσμενές για την αγροτική παραγωγή περιβάλλον.