Ημέρα Κάστανου στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου Καβάλας

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου διοργανώνουν την Ημέρα Κάστανου στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11:00, σε συνεργασία με την ΠΕ Καβάλας.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η γιορτή επανέρχεται και θα συμβάλει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη.

Οι διοργανωτές βάζουν τα κάστανα στη φωτιά, και όχι μόνο, εμπλουτίζοντας τη γιορτή με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και τη στήριξη πολιτιστικών συλλόγων. «Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επισκεφθούν το καστανοδάσος που είναι εξαιρετικό και αξίζει να το γνωρίσει οποιοσδήποτε περιπατητής, προκειμένου να δουν τις ομορφιές της περιοχής», σχολιάζει, λέγοντας ότι το φθινόπωρο είναι από τις καλύτερες εποχές για να τις απολαύσουμε. Προσθέτει ότι «η περιοχή διαθέτει αξιόλογα καταλύματα και χώρους αναψυχής».

Παραδοσιακά, η Ημέρα Κάστανου συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μπορεί να μην ασχολούνται πολλοί Καβαλιώτες παραγωγοί με τα κάστανα, πλην όμως η ποιότητά τους είναι εξαιρετική.

Γιορτή Τσίπουρου

Μετά την Ημέρα Κάστανου, το Παγγαίο θα φιλοξενήσει τη Γιορτή Τσίπουρου στις 6 Νοεμβρίου, στη Νέα Πέραμο, με σκοπό «να προβληθεί το τσίπουρο της περιοχής που διατηρεί μία θέση πολύ ψηλά σε πανελλήνιο επίπεδο». Ο δήμαρχος εξηγεί ότι παρόμοιες εκδηλώσεις ανάδειξης των τοπικά παραγόμενων προϊόντων ενισχύουν την τοπική αγορά και προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Επίσης, επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο κυρίως με εσωτερικούς επισκέπτες.