Ιωάννης Μαυρουδής: Έτοιμη για το μεγάλο άλμα η NEUROPUBLIC

Στην πρώτη δεκάδα στο Google η εφαρμογή ευφυούς γεωργίας gaiasense

Ως σύμμαχο των αγροτών, που τους βοηθά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, χαρακτήρισε την ευφυή γεωργία ο Ιωάννης Μαυρουδής, αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας NEUROPUBLIC, κατά την ομιλία του στο OT FORUM, με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+».

Ο ίδιος παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, καθώς και την εφαρμογή gaiasense app, τονίζοντας ότι είναι ήδη μεταξύ των πρώτων 40 εφαρμογών στο App Store και στην πρώτη δεκάδα στο Google. Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση στον παραγωγό για το τι συμβαίνει στο χωράφι του, δίνοντάς του μετεωρολογικές προβλέψεις και συμβουλές για λίπανση και άρδευση μέσα από το κινητό.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει προπομπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας μέσω μιας πανελλήνιας δημόσιας υποδομής που θα παρέχει ανοιχτά και ελεύθερα χωρίς χρεώσεις δεδομένα για να είναι διαθέσιμη η τεχνολογία σε όλους.

Το gaiasense app παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση στον παραγωγό για το τι συμβαίνει στο χωράφι του, δίνοντάς του μετεωρολογικές προβλέψεις και συμβουλές για λίπανση και άρδευση μέσα από το κινητό

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του LATSCO FAMILY OFFICE, με μειοψηφικό ποσοστό, στο μετοχικό κεφάλαιο της NEUROPUBLIC, εξηγώντας ότι η συμφωνία αυτή δίνει στην εταιρεία «προοπτική και βοήθεια να επεκταθεί σε ξένες αγορές και να μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στον τομέα της ευφυούς γεωργίας και σε άλλες χώρες».

Αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία έχει δραστηριότητα σχετικά με την ευφυή γεωργία σε Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρο, Αίγυπτο και επόμενος στόχος είναι η Κεντρική Ευρώπη.