Τον Ιούνιο ολοκληρώνονται οι συμπληρωματικές πληρωμές για το 2023

Έως 31 Μαΐου οι καταχωρίσεις για Συνδεδεμένες

Συμπληρωματικές πληρωμές, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, επιβεβαιώνοντας τις αποσαφηνίσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν πριν από το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε η εφαρμογή καταχώρισης ποσοτήτων για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις έτους 2023, η οποία και θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός (σ.σ. έως και 31 Μαΐου 2024).

Ειδικότερα, η εφαρμογή είναι ανοιχτή για καταχωρίσεις ποσοτήτων που αφορούν τις Συνδεδεμένες στην καλλιέργεια:

✱ Βιομηχανικής ντομάτας

✱ Πορτοκαλιών προς χυμοποίηση

✱ Σπόρων σποράς

✱ Ρυζιού

✱ Κορινθιακής σταφίδας

✱ Αραβόσιτου

✱ Βρώσιμων οσπρίων

✱ Πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών

✱ Πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών

✱ Μήλων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, «πριν από το Πάσχα έγιναν πληρωμές 785 εκατ. ευρώ», ωστόσο, όπως είπε, οι πληρωμές θα συνεχιστούν. «Ήδη, γίνεται έλεγχος σε τρεις περιπτώσεις Συνδεδεμένων και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου».

Ακόμη, ο ίδιος σημείωσε πως η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προχωρήσει στον έλεγχο των 16.500 δεσμευμένων ΑΦΜ. «Ήδη, περίπου οι 7.000 έχουν πληρωθεί και περίπου οι 800 έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη. Ο έλεγχος συνεχίζεται», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι, παράλληλα, ελέγχονται και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις από το 2014.