Υπόνοιες για εμπρησμούς στην Δράμα

Υπόνοιες για εμπρησμούς στην Δράμα

Το σημαντικό θέμα της προστασίας του φυσικού πλούτου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις δασικές πυρκαγιές απασχόλησε την έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου, στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του κτηρίου της ΠΕ Δράμας.

Στη σύσκεψη που μετείχαν τα μέλη της Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Δράμας, οι εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν στο μέτρο που τους αναλογεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα όπως οι δύο φωτιές στην περιοχή της Ψιλής Ράχης και στην περιοχή του Μαυροκοδράτου, οι οποίες με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης υπογράμμισε: «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Χουβαρδά καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφασίσαμε να κάνουμε άμεσα τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί καθώς και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Από τα στοιχεία που μας έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμούς και στις δύο περιπτώσεις πυρκαγιών. Σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε παράλληλα ότι η ανοχή της πολιτείας έχει σταματήσει και όλες οι αυτές οι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις. Πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάποιοι θα καταλάβουν το λάθος τους».