Ιταλικό Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας επισκέφθηκε τους Προσκυνητές Ροδόπης

16 φοιτητές γεύτηκαν ντόπια μέλια κι έμαθαν παραδοσιακούς χορούς

Ιταλικό Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας επισκέφθηκε τους Προσκυνητές Ροδόπης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Από την θεωρία στην πράξη πέρασαν την Κυριακή 12 Μαρτίου, 16 προπτυχιακοί φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου Γαστρονομίας UNISG ( Universita  Degli Studi di Scienze Gastronomiche ) οι οποίοι επισκέφθηκαν το χωριό Προσκυνητές του Νομού Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωσή  τους για το εκλεκτό μέλι της περιοχής. Την σύνδεση με την περιοχή πραγματοποίησε η Καλλιόπη Κουτούπα, απόφοιτος και συνεργάτης του παραπάνω  Πανεπιστημίου. Οι  φοιτητές  αρχικά παρακολούθησαν ενημέρωση  στην Αγροτολέσχη Προσκυνητών για τα μέλια αλλά και τα φυτά που ενδημούν στην περιοχή από τον μελισσοκόμο  Νίκο Καρακωστίδη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δοκιμή μελιών τα οποία απόλαυσαν οι 16 Ιταλοί φοιτητές οι οποίοι στη συνέχεια  ζήτησαν να επισκεφθούν το Μελισσοκομείο Καρακωστίδη που βρίσκεται λίγο  έξω από τους Προσκυνητές. Εκεί ενημερώθηκαν για τα μελίσσια και το φυτικό βασίλειο της περιοχής και φωτογράφησαν διάφορα φυτά και μελίσσια. Επίσης, μετά  από πρόταση του πρόεδρου του χωριού Παναγιώτη Παρασκελίδη επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Προσκυνητών που βρίσκεται σε φάση συνεχούς αναβάθμισης και οργάνωσης.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Η γευστική διαδρομή συνεχίστηκε με καφέ και παστέλι, παρασκευασμένο από ντόπιο μέλι  ενώ παρακολούθησαν και μαθήματα παραδοσιακού χορού στα οποία και συμμετείχαν, μαθαίνοντας τους Θρακιώτικους χορούς Ζωναράδικο και Συγκαθιστό. Στα σχόλιά τους τις εντυπώσεις έκλεψαν το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και τα γευστικά μέλια της περιοχής για τα οποία σχολίασαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τα Ιταλικά. Το θετικό βέβαια πρόσημο πήραν τα ελληνικά.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές