Η JCB κερδίζει το κορυφαίο βραβείο FLTA (Fork Lift Truck Association) ως αναγνώριση για τα περιβαλλοντικά οφέλη του νέου πλήρως ηλεκτροκίνητου τηλεσκοπικού ανυψωτικού 30-19E

Το 1997 η JCB παρουσίασε το Teletruk (Τηλεσκοπικό Ανυψωτικό)  και έκτοτε παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής τηλεσκοπικών ανυψωτικών μηχανημάτων που μπορούν να προσφέρουν εμπρόσθια απόσταση λόγω του τηλεσκοπικού τους βραχίονα. Τώρα, με τον εξηλεκτρισμό του  JCB 30-19E, κερδίζει το Βραβείο FLTA, γνωστό ως «Archie», στην κατηγορία Περιβάλλοντος (Environment Award).

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο Teletruk κέρδισε επάξια τις ψήφους της κριτικής επιτροπής του ευρωπαϊκού οργανισμού FLTA, καθώς είναι ιδανικό για εργασία σε αστικό περιβάλλον λόγω των μηδενικών εκπομπών ρύπων και των χαμηλών επιπέδων θορύβου.

Μέχρι την κυκλοφορία του JCB 30-19E, ολόκληρη η γκάμα των Teletruk τροφοδοτούντανείτε με πετρέλαιο είτε με υγραέριο (LPG) και χρησιμοποιούνταν κυρίως σε εξωτερικές εφαρμογές. Με την άφιξη του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου, το Teletruk είναι πλέον κατάλληλο για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα εργασιών, αναλαμβάνοντας έργα ακόμα και σε κλειστούς χώρους καθώς είναι αθόρυβο και δεν εκπέμπει ρύπους. Η μπαταρία των 80V του επιτρέπει να εργάζεται απρόσκοπτα για έως 8 συνεχόμενες ώρες με μια μόνο φόρτιση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του JCB Teletruk είναι η ικανότητά του να φορτώνει και να ξεφορτώνει από τη μία πλευρά ενός φορτηγού χάρις στην τηλεσκοπική του μπούμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει κορυφαίες επιδόσεις ακόμα και σε περιορισμένους χώρους. Το 1998, ένα χρόνο μετά το αρχικό λανσάρισμα του Teletruk, η  JCB κέρδισε 3 βραβεία «Archie” στις κατηγορίες ΚαινοτομίαΑσφάλεια και Εργονομία.