Και το βραβείο πάει… στα πατατάκια καρύδας

Και το βραβείο πάει… στα πατατάκια καρύδας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η γερμανική εταιρεία PookSpaFoods με τα «Pook Coconut Chips» κέρδισε το πρώτο βραβείο καινοτομίας (FLIA) στη φετινή Fruit Logistica που έλαβε χώρα στο Βερολίνο από 7-9 Φεβρουαρίου. Αυτή την εξωτική καινοτομία ανέδειξαν οι εμπορικοί επισκέπτες της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης φρουτολαχανικών, ενώ  τη δεύτερη θέση κέρδισε η σκουρόχρωμη ντομάτα «Adora» από την ισπανική εταιρεία HM Clause και την τρίτη θέση κατέλαβε το «Scheufelen Grass Paper – Greenliner» της γερμανικής εταιρείας Scheufelen, ένα οικολογικό υλικό συσκευασίας φτιαγμένο από έως και 50% φρέσκες ίνες χόρτου.

Το χρυσό βραβείο για τα Pook Coconut Chips, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης, δόθηκε καθώς τα τραγανά πατατάκια φτιάχνονται από καρύδα Ταϊλάνδης χωρίς λάδι ή λιπαρά και διατίθενται στις εξής γεύσεις: θαλασσινό αλάτι, μάνγκο και θαλασσινό άλατι και σοκολάτα και θαλασσινό αλάτι. Είναι για χορτοφάγους, δεν περιέχουν γλουτένη και δεν έχουν συντηρητικά.  Ο δημιουργός τους τα συστήνει ως σνακ ή ως επικάλυψη για σαλάτες, δημητριακά, γιαούρτι, παγωτό και πολλά άλλα. «Είμαστε μια μικρή εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αυτό το βραβείο αποτελεί μεγάλη έκπληξη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kanokporn Holtsch.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το ασημένιο βραβείο δόθηκε στην ντομάτα «Adora». Πρόκειται για μια σφιχτή, σκούρα καφετιά ντομάτα Marmande με εξαιρετικά ισορροπημένη έντονη γλυκόξινη γεύση και εξαιρετική διάρκεια ζωής στο ράφι. Ουσιαστικά ενισχύθηκε μια παραδοσιακή ντομάτα τύπου beef. Επίσης, η νέα ντομάτα ωριμάζει πολύ νωρίς, έχει σταθερότητα και καλές διατροφικές αξίες.

Το χάλκινο βραβείο FLIA έλαβε η συσκευασία από χόρτα από τη Γερμανική χαρτοβιομηχανία Scheufelen. Αυτό το οργανικό υλικό συσκευασίας αποτελείται από έως και 50% φρέσκες ίνες χόρτου και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο. Η χρήση ινών γρασιδιού, μιας ανανεώσιμης πρώτης ύλης, θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Οι συμβατικές ίνες πολτού απαιτούν 30.000 λίτρα νερού και 6.000 kW / h ενέργειας ανά τόνο – σε σύγκριση με μηδέν λίτρα και 150 kW / h για τις ίνες γρασιδιού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η FRUIT LOGISTICA είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση για το παγκόσμιο εμπόριο φρουτολαχανικών και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993. Το 2018 έδωσαν το παρόν πάνω από 3.100 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες και πάνω από 75.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες. Το βραβείο καινοτομίας FRUIT LOGISTICA(FLIA) παρουσιάστηκε για 13η φορά το 2018. Είναι το πιο σημαντικό βραβείο στον κλάδο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://e.video-cdn.net/video?video-id=97gHFDaqBicbVp5c5xqhgP&player-id=69uRAH5Cdab_cJ3n1xnnAP

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress