Η καινοτόμος ταυτοποίηση τροφίμων νικητής του διαγωνισμού «The Squeeze»

Με την ανάδειξη των δύο νικητών ολοκληρώθηκε χτες 14/5, ο διαγωνισμός για startups «The Squeeze» του Orange Grove, της διεθνούς θερμοκοιτίδας για start ups της Αθήνας που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός φέτος ήταν αφιερωμένος για πρώτη φορά σε start ups από τον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας και των Τροφίμων και είχε τίτλο #FarmingtheFuture.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 8 start ups οι οποίες παρουσίασαν τη δραστηριότητα της εταιρείας τους σε ένα διεθνές πάνελ κριτών.

Η start up Biocos, που εκπροσωπήθηκε από τον Στέλιο Αρχοντάκη ειδικεύεται στην αυθεντικότητα αγροτικών προϊόντων μέσω της εξέτασης και ταυτοποίησης του DNA για προστασία από πράξεις νοθείας και δυνατότητα ιχνηλασιμότητας, κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού. Μια ιδιαίτερα σημαντική καινοτομία για μια χώρα όπως η Ελλάδα στην οποία προϊόντα υψηλής αξίας υποβαθμίζονται από πράξεις νοθείας.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η start up Peace by Peas που εκπροσωπήθηκε από τον Σταύρο Καραγιλάνη και η οποία παρασκευάζει τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, όπως υποκατάστατα κρέατος, καρυκεύματα, σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 8 start ups οι οποίες παρουσίασαν τη δραστηριότητα της εταιρείας τους σε ένα διεθνές πάνελ κριτών.

Η φετινή διοργάνωση του “The Squeeze” αποτελεί επίσημη εκδήλωση του “Road to GES”, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ολλανδίας και των Η.Π.Α. για τη διοργάνωση του Global Entrepreneurship Summit που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη, 4-5 Ιουνίου 2019.

Το αγροτικό έντυπο που παρεβρέθηκε ως χορηγός επικοινωνίας στην εκδήλωση ήταν η εφημερίδα «ΥΧ».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις των πρέσβεων της Ολλανδίας και των ΗΠΑ καθώς και των νικητών του διαγωνισμού στο φύλλο της «ΥΧ» στις 17/5.