Καινούργια γεφύρια στην Κωπαΐδα

Η άσχημη εικόνα τον γεφυριών της Κωπαΐδας, όπου για πολλές δεκαετίες, συνέβαλαν στη μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων της περιοχής, με πολλά όμως ατυχήματα, δείχνει να κλείνει τον κύκλο της.

Τα γεφύρια αυτά ήταν κατασκευασμένα με πλάτος οδοστρώματος περίπου 4 μέτρα χωρίς όμως να έχουν προστατευτικά μέσα διασφάλισης των διερχομένων. Στόχος της αποκατάστασης των γεφυριών της Κωπαΐδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι ένα βελτιωθούν οι συνθήκες διέλευσης.

Σύμφωνα με στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, τα νέα γεφύρια θα έχουν πάνω από έξι μέτρα πλάτος, με κατασκευή νέας πλάκας και, επιπλέον, προβλέπονται πινακίδες σήμανσης και άλλες εργασίες για την καλύτερη προσπέλαση των οχημάτων. Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ντασιώτης, υποστήριξαν ότι με τη δημοπράτηση αυτού του έργου γίνεται αποκατάσταση των γεφυριών της Κωπαίδας. «Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην ασφάλεια των διερχόμενων και των καλλιεργητών, αλλά και την απρόσκοπτη μετακίνηση των προϊόντων. Με την αποκατάσταση των συγκεκριμένων γεφυριών, σημαντικά τμήματα της Κωπαΐδας γίνονται περισσότερο ασφαλή και προσβάσιμα», επεσήμαναν.