Κακή χρονιά για την αγκινάρα στα Ίρια

Για κακή χρονιά μιλούν οι παραγωγοί αγκινάρας στα Ίρια, καθώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού εμπόδισαν τη διακίνηση και την πώληση του προϊόντος. Σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, παραγωγό βιολογικής αγκινάρας στον κάμπο των Ιρίων, «από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα, όλοι αναζητούν λύσεις. Κάποιοι κατέφυγαν στη λύση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ μια μερίδα παραγωγών έχει συνδεθεί με πωλητές της λαϊκής και το 50% του προϊόντος φεύγει μέσα από αυτήν τη συνεργασία».

Αν και η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος οι αγκινάρες θα μείνουν αδιάθετες, ο κ. Γιαννόπουλος εξηγεί ότι οι προσπάθειες διάθεσης του προϊόντος συνεχίζονται. «Οι τιμές ξεκίνησαν από 12-13 ευρώ τα 20 κεφάλια αγκινάρας και τώρα πάνε από 5 έως 7 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα». Οι βιολογικές αγκινάρες κοστίζουν κατά 20% πιο ακριβά.

«Περιμένοντας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, έχουμε βάλει στο ψυγείο αγκινάρες και σιγά-σιγά τις προωθούμε στην αγορά μέχρι να δούμε τι θα γίνει», σημειώνει.