Έντονη κακοκαιρία έως την Πέμπτη 28/6- ισχυρότερα φαινόμενα σε Βόρειο Αιγαίο και Εύβοια

Έντονη κακοκαιρία έως την Πέμπτη 28/6- ισχυρότερα φαινόμενα σε Βόρειο Αιγαίο και Εύβοια
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/06 η “Νεφέλη” έπληξε με βροχές και καταιγίδες τόσο ηπειρωτικές, όσο και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Όπως φαίνεται από τον πίνακα όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη ολικού υετούς έως τις 09:00 τοπική ώρα, τα ισχυρότερα φαινόμενα σημειώθηκαν στο Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας η “Νεφέλη” θα συνεχίσει να δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και έπειτα στα βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί  σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 28-29 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στις περιοχές που θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα αναμενόμενα ολικά ύψη βροχής. Την Πέμπτη 28/06 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, το Ιόνιο, και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.  Στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας αναμένονται βροχοπτώσεις που όμως δεν θα είναι πολύ ισχυρές, ενώ στον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς ισχυράΣτο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα αναμενόμενα ύψη βροχής από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 28/06.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

 Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή 29/06, οπότε αναμένονται τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πηγή: meteo.gr

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές