Καλαμάτα: Απολογισμός έργου για την Κεντρική Αγορά

Σε απολογισμό πεπραγμένων και προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, προχώρησε την Τρίτη 1/9πελ, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Διευθυντή της Αγοράς Νίκου Κωτσάκου και του ειδικού τεχνικού συμβούλου Βασίλη Κουτραφούρη και εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν σε θέσεις διοίκησης στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Όπως σημείωσε ο κ.Αγγελής, σε συνέχεια των όσων τα προηγούμενα χρόνια είχαν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί επιτυχώς, η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, σε μία δύσκολη περίοδο, ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες και τα νέα δεδομένα που υγειονομική κρίση έφερε, σχεδιάζοντας αλλά και προγραμματίζοντας νέες παρεμβάσεις και δράσεις προκειμένου η Αγορά, το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της περιοχής, να συνεχίσει την πορεία εκσυγχρονισμού της.

Αρκετές προτάσεις, όπως είπε, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα ακολουθήσει η υλοποίηση των αλλαγών, με βάση το master plan που έχει υποβληθεί. Το προσεχές διάστημα θα δούμε και νέα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά, ενώ δεν υπάρχει σκέψη για επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης τις Τετάρτες. Το πάρκινγκ είναι ένας σοβαρό θέμα και χρειάζεται διαβούλευση, όμως υπάρχει ένας χώρος πιο βόρεια και προσπαθούμε να το λύσουμε, δήλωσε ο Τάσος Αγγελής.

Ανάμεσα στα εκτελεσθέντα έργα, η επέκταση καταστημάτων, η συντήρηση και ενίσχυση βασικών υποδομών καθώς και η βελτίωση της εικόνας στο στεγασμένο τμήμα της ΚΑΚ. Προς εκτέλεση βαίνουν σειρά έργων και παρεμβάσεων, ανάμεσα στα οποία η προμήθεια και εγκατάσταση μέσων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας του κτηριακού συγκροτήματος της Κ.Α.Κ, σύμφωνα με τη νέα εγκεκριμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες αξιοποίησης καταστημάτων εσωτερικού χώρου του κτηρίου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά, στην άμεση προσαρμογή της ΚΑΚ στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, με διαρκείς ελέγχους και πιστή τήρηση των μέτρων που η Πολιτεία έχει θέσει σε εφαρμογή.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στον απολογισμό και τον προγραμματισμό από την Κεντρική Αγορά, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, παραγωγούς και εμπόρους, καθώς η ΚΑΚ αποτελεί ένα σημείο αναφορά για την πόλη, με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά.

Πηγή: ert.gr