Ενεργειακό Πάρκο θέλουν στην Κανδήλα

energeiako-parko
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Όταν το 1965 έγινε η αποξήρανση του έλους Κανδήλα και δόθηκε η γη στους δικαιούχους, άρχισε μία νέα εποχή, η οποία σημαδεύτηκε από μία σειρά έργων αναδασμού γης και άρδευσης, που κράτησαν μέχρι το 2008. Όλοι βίωσαν μία νέα εποχή. Κατασκευάστηκαν 15 αντλιοστάσια που τροφοδοτούν δύο μεγάλες δεξαμενές, 15.000 και 24.000 κυβικών αντίστοιχα, οι οποίες τροφοδοτούν όλο τον κάμπο έκτασης 18.500 στρεμμάτων μαζί με άλλα 10.000 στρέμματα εκτός αναδασμού.

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Κανδήλας, Δημήτρης Ξηρογιάννης, «σε λίγες μέρες αναμένεται να αρχίσουν τα παράλληλα έργα για το έλος Κανδήλα, που έχουν στόχο την ολοκλήρωση των περιοχών με αναδασμό, ώστε από εδώ και πέρα να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη για τους παραγωγούς.

-Διαφήμιση-

Φυσικά, η τεράστια περιοχή του κάμπου θα χρειάζεται συνεχώς επιδιορθώσεις, αφού υπάρχουν τμήματα που απαιτούν έργα, ώστε να μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη χρήση».

Παράλληλα, υπάρχει και η δέσμευση της περιφέρειας για τη λειτουργία ενός ενεργειακού πάρκου για τις ανάγκες του ΤΟΕΒ. Αυτό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια σε μείωση του κόστους άρδευσης για εκατοντάδες παραγωγούς.

Τέλος, προς εκτέλεση βρίσκεται η κατασκευή διαφόρων φραγμάτων, που θα συγκρατούν νερό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki