Η καρδιά του οινοτουρισμού χτυπά στη Δράμα

Με καμπάνια που ξεκίνησε από τον Απρίλη εκτός των τειχών της Δράμας, η «Δραμοινογνωσία 2023» άνοιξε τις πύλες της δυναμικά στις 17 Μαΐου, με συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και ολοκληρώνεται στις 28, φιλοδοξώντας η 8η διοργάνωση να μείνει αξέχαστη στους χιλιάδες επισκέπτες που θα επισκεφθούν την περιοχή. Ο θεσμός, που προσελκύει γευσιγνώστες και ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, είναι μια μεγάλη γιορτή που αγκαλιάζει τις τέχνες και τον πολιτισμό της περιοχής και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία επισκέψεων στα αξιόλογα και αξιόμαχα δραμινά οινοποιεία.

Στο πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας δίνει έμφαση ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εξηγώντας ότι στη μεγάλη αυτή διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεργάστηκαν όλοι οι φορείς. Σημειώνει μάλιστα ότι στην έκθεση Τουρισμού της Κύπρου παρουσιάστηκε η Δραμοινογνωσία και ο οινοτουρισμός με τη συνεργασία του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού, Θανάση Τσώνη.
Η προβολή έγινε σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικά στα Βαλκάνια και στην Τουρκία.

«Επιδιώκουμε η Δραμοινογνωσία να καταστεί εκδήλωση των τεσσάρων εποχών, καθώς στον νομό μας δραστηριοποιούνται εξαιρετικοί επαγγελματίες, που παράγουν εκλεκτά κρασιά, που είναι γνωστά παγκοσμίως. Επίσης, η Δράμα χαρακτηρίζεται για τον αγροδιατροφικό της πλούτο, για αυτό στις εκδηλώσεις μας καλέσαμε γνωστούς σεφ να συνδυάσουν τους τοπικούς οίνους με δραμινά προϊόντα. Παράλληλα με τα επισκέψιμα οινοποιεία, προσθέσαμε στον χάρτη ένα αποστακτήριο και ένα ελαιοτριβείο». Προσθέτει ότι στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται ημερίδα για την ανάδειξη των ΠΟΠ-ΠΓΕ οίνων μέσα από την τέχνη του sommelier.